4 Mart 2014 Salı



---------------------------------------------
‘Polisiye sosyolojik tespitçidir! Ama çaktırmaz!’ diyen, yazar Celil Oker’in kadrolu kahramanı, Hava Kuvvetleri’nden müstafi, THY’den kovulma, kendine saygısı olan hiçbir ‘frequent flyer’ın adını bile duymadığı, sekizinci sınıf çartır şirketlerinde bile tutunamayan, MS Flight Simulator’ın Chessna’sına aylardır elini sürmekten uzak, yeniden damat adayı, ex-kaptan, nevzuhur” özel dedektif Remzi Ünal, fosur fosur sigara içiyor... kahvesiz kafayı toparlayamıyor ‘Mayk Hammer de toparlayamazdı’... Kebap, ciğer ve rakıyla besleniyor. Sigara paketini avucunda sıkıp buruşturup fırlatıp, dilinin ucuna gelen küfrü kolay döndürmeyen bir adam. Kafasına göre takılan, gerekirse basıp giden... Alaycı, boş vermiş, bezgin görünen  ‘Mayk Hammer da öyleydi….’ çok da bilmiş ve görmüş geçirmiş...yaratıcısı Celil Oker’in deyişiyle “ “Ateş Etme İstanbul”da yeni bir düğümü çözüyor.

Romanda kayıp bir sevgilinin izini sürerken, bir cinayetin zanlısı olmasına ramak kalıyor, doktorların, hemşirelerin dünyasına dâhil oluyor, “bu arada, yerseniz’, sinirleri tepelerinde ama lütfen deyince işi gücü bırakmış, mert İstanbul Taksicileri ile baskınlara gidiyor,  vücudu hamlamış da olsa saldırganları aikido’daki ustalığı ile saf dışı bırakıyor !” ve bir sağlık skandalını ortaya çıkarıyor. Hadi canım sende!

Otelde, uzun yolculuklarda, vakit geçirmeye çare… Aklımdaki gerçek zeka ürünü tek polisiye, Sis ve Gece, başkası olmuyor bir türlü işte.

Altın Kitaplar, 1. Baskı, Haziran 2013

-0-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder